Пощенска Банка

Кредитните карти на American Express представляват допълнителен лукс за клиентите на банката, с максимално дълъг граситен период от 55 дни и безплатна застраховка при пътуване

Сред преференциалните условия на картата са и включената към тях програма за лоялност с натрупване на бонус точки и получаването на изгодни търговски предложения

Средно (14 votes)
Повече Информация: 

Кредитните карти American Express могат да бъдат издадени като стандартна и златна, с предвиден безлихвен гратисен период до 55 дни при изплащане на задълженията. Клиентът е освободен от допълнителни такси за обслужването ѝ. Той получава специална отстъпка при първата осъществена с картата покупка на стойност 10%, при условие, че направи това до 30 дни след активирането на картата. При осъществени плащания с American Express той трупа също така бонус точки по Програмата за лоялност MyRewards, при обмяната на които получава парична награда.

Кредитната карта предоставя на клиента сигурност чрез осигуреното към нея денонощно обслужване, както и оказаното съдействие при пътуване в чужбина. Златна кредитна карта American Express предоставя на клиента револвиращ кредитен лимит. Годишният лихвен процент по нея е фиксиран, като е еднакъв при покупки и при теглене на пари в брой – 18,90% за стандартна карта и 17,90% - за златна.

Предложеният към картата застрахователен пакет гарантира на клиента покриване на медицински разноски при злополука, както и при смърт или трайна загуба на трудоспособност, настъпили в чужбина. Картодържателят получава и застраховка при осъществяваните с картата покупки, което може да бъде при кражба чрез взлом или при природни бедствия. Той също така е застрахован за неудобства при пътуване в чужбина, която услуга осигурява на клиента покриване на непредвидени разходи от първа необходимост при неблагоприятни ситуации. В страната ни е осигурена безплатна пътна помощ при настъпило пътно-транспортно произшествие.

Друго предимство при избор на кредитните карти American Express е, че те са приемани в милиони обекти в цял свят, както и при теглене на пари от банкомати с логото на American Express. Картата може да бъде използвана в над 9 000 търговски обекта в страната ни, както и при пазаруване по интернет.

Друга предлагана от банката карта с това лого е EuroLine American Express с безплатна застраховка при пътуване и гратисен период до 50 дни.