Райфайзен Банк

Кредитната карта AVON MasterCard представлява съвместен продукт на Райфайзенбанк и козметичната компания AVON Cosmetics в България.

Картата е предназначена само за представители на AVON, които ползват AVON MasterCard при специални условия и програма за лоялност с бонус точки при плащане.

Средно (12 votes)
Повече Информация: 

Кредитната карта AVON MasterCard може да бъде придобита без доказване на доход. Нейният собственик може да избере между два вида атрактивни дизайна на картата. С картата може да плаща за поръчки от интернет сайта за представители на AVON. Картодържателят може да се възползва от програмата за лоялност чрез която представителите на Avon използвят отстъпки при плащане на поръчки чрез натрупване на бонус точки.

Кредитната карта предоставя ниска месечна такса и лихва за покупки в AVON, осигурявайки дълъг гратисен период до 50 дни за покупки и плащания. Клиентът може да издаде до 4 допълнителни карти на посочени от него пълнолетни лица. Към картата са включени и опционални застрахователни програми – безплатна застраховка „Рак на гърдата“ и възможност за застраховка Живот, която е безплатна за първите 100 дни. Валутата на картата е в лева, а нейната валидност е 3 години с възможност за автоматично подновяване.

Кредитният лимит е определян въз основа на кредитоспособността на клиента, като минимумът е 300 лв. Банката не изисква обезпечения за получаването на картата – нито поръчителство, нито минимален депозит. Гратисният период варира между 20 и 50 дни. Лихвата се определя на годишна база - 18.9%, а процентът варира според това, дали клиентът плаща на поръчки на интернет сайта за представители на AVON, прави други покупки или тегли от нея.

Минималната погасителна месечна вноска е процент от дължимата сума, която включва усвоения кредитен лимит с добавени лихви, такси и комисиони, като минимумът е 10 лева.

Със своята AVON MasterCard клиентът може също да плаща в магазини, ресторанти, бензиностанции, хотели в целия свят и в Интернет, като има удобството да тегли от банкомати и в банкови офиси навсякъде по света. С картата могат да бъдат правени покупки без лихва при пълно погасяване в гратисния период, който е до 50 дни.

Без оставяне на предварителен депозит, клиентът може да резервира хотели и да взима коли под наем, което улеснява неговите пътувания. Той също може да плаща сметките си за ток, телефон, парно, вода и др. на банкомат чрез B-Pay и в интернет чрез ePay, а ПИН кодът му може да бъде променян от банкомат. За движението по картата нейният собственик получава постоянна информация. Получава месечно извлечение по e-mail или по своята поща. На банкомат може да прави справки за разполагаема сума в страната и чужбина. За удобство също получава SMS съобщения за крайна дата, минимален размер на погасителна вноска и общо дължима сума. По голяма сигурност му гарантира и услугата SMS/E-mail известяване за получаване на SMS и/или e-mail за всяко движение по картата.

Останалите предлагани от банката кредитни карти са безконтактни - Billa Visa Classic; също безконтактни Visa Classic и Platinum и MasterCard Gold; и новата безконтактна РайКАРТ Фикс в промоционален период и с бонуси.